Vandaag is Paars, de kleur van Noorwegen

Kinderen in Noorwegen (of hun ouders) zijn gek van roze en paars. Overal waar je kijkt, zo ver als het oog reikt: paars. Mensen die mij kennen weten hoe ik denk over paars. Zacht gezegd: niet al te positief.

Maar ik heb het er maar mee te doen. Want alle snoezige Noorse kindjes lopen rond in paarse jasjes met bijpassende paarse mutsjes. Als je goed kijkt dragen ze allemaal hetzelfde. Van onder naar boven dragen ze sportschoenen, dan een dikke iet wat morsige maillot, een hippie bloemetjes rok en daarboven het paarse jasje, afgemaakt met muts + helm.

IMG_1891

Al wordt er niet gefietst en is het centrum van Stavanger auto-vrij, de helm moet gedragen worden. Ik heb het nog even nagevraagd maar deze kinderen blijken ook geen epilepsie te hebben.

Zelfs de viooltjes zijn hier paars.

IMG_1895

Ongewild begin ik er aan te wennen. Het is hier zo fijn dat ik voel dat zelfs mijn aversie tegen paars begint af te brokkelen. Ik geef mezelf nog twee maanden. Dan ruil ik mijn gele jackert in voor een paarse! :)

 

Reageer